Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Valita

Herberg Spanbroek

herberg spanbroek
Herberg Spanbroek is niet zomaar een herberg. Hij zou zomaar ook de titel boutique verblijf/hotel/herberg kunnen dragen. Zodra je hier de binnenstapt waan je je in een van de meest luxe groepsaccommodaties van Nederland!
 
Eind mei hebben wij hier met het hele gezin een lang weekend doorgebracht. Ik vertel er meteen bij dat dit niet een standaard situatie is, want normaal gesproken wordt de herberg verhuurd aan groepen. Door de situatie rondom corona was hier nu niemand en waren wij volledig coronaproof slechts met zijn vijven in de herberg.
 
Mijn hart gaat sneller kloppen van dit soort mooie plekjes! De sfeer die er hangt is knus, chique en je kunt zien dat er in ieder hoekje een dosis liefde is gestopt. De hoge ramen met witte lijsten, erkers met mooie wastafels, en iedere kamer is anders. De recreatieruimte is voorzien van een pooltafel, tafeltennis en tafelvoetbal met een lounge die uitkijkt over het land en een waanzinnig uitzicht geeft met zonsondergang. Dit was een van de lievelingsplekken van de kleintjes!
Ik zat vooral heel graag in de prachtig opgestelde keuken. Hij is van alle gemakken voorzien en meer! Van pizzasteen tot dubbele oven, en voor de liefhebbers... er is ook een mooie biertap aanwezig. De lange bar nodigt je gelijk uit om lekker aan te hangen en te blijven kletsen met elkaar. Terwijl we samen het eten aan het voorbereiden waren, zaten de kinderen op de krukken te kijken naar wat we klaarmaakten.
 
De binnenruimte heeft meer dan genoeg ruimte als je hier met een grote groep verblijft. Het mooie is dat ondanks dat de ruimte groot is, de knusse sfeer toch is gebleven. De zithoek met enorm scherm waar de kinderen 's morgens tv keken kan 's avonds ook worden gebruikt als karaoke scherm. Microfoons en installatie staan klaar voor alle deuntjes. Natuurlijk hebben wij ook even een kleine talentenjacht gedaan!
 
De buitenruimte is volledig omheind waardoor kinderen niet zomaar weg kunnen lopen. Vond ik erg fijn, want daardoor konden ook wij ontspannen. De open BBQ maakt de tuin helemaal af, al is het woord tuin wel een understatement. Hierin hadden we een heerlijk vuur gemaakt, marshmallows erbij, chocolade fondue en de avond was compleet toen we met zijn allen de avond hebben afgesloten met een drankje in het zonnetje dat langzaam onder ging.
 
Mocht het regenen of het nog wat te fris zijn is er ook een binnen = buiten ruimte. De grote openslaande deuren zorgen voor het buiten gevoel terwijl je wel een dak boven je hoofd hebt. Ideaal wanneer het ietsje frisser word maar je nog niet naar binnen wil of voor in de herfst en wintermaanden.
 
Dit is de ideale plek voor gezinnen met kinderen die samen op vakantie willen, zoals jullie wellicht vroeger deden zonder kinderen kun je dat hier nu ook met kinderen. Terwijl jullie heerlijk bijkletsen en borrelen in de avonden, kunnen de kinderen alvast naar bed. Of niet ;)
Maar wat ik ook gelijk riep is dat dit ook de perfecte plek is om te overnachten na je huwelijk met je gasten. Er is plek voor max 40 gasten, bijna alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en mocht je zoeken naar toffe dingen om te doen in de omgeving, kan je die allemaal vinden op de website van de herberg.
 
Tip van Lot: wij hebben zondags een bootje gehuurd in Alkmaar!
Wij hebben hier ongelooflijk genoten van elkaar! Persoonlijk vond ik het ook heel leuk om te zien dat deze mooie plek is van een gezin van vijf. Vader, moeder, dochters en zoon runnen dit met zijn vijven. Hoe tof als je dit zo samen met je gezin kunt doen. Dreamteam.
 
Als je het ons vraagt, krijgen ze een dikke dikke tien. Nieuwsgierig geworden? Op de website van Herberg Spanbroek kun je alle informatie vinden. Ook over de richtlijnen rondom de corona situatie.
 
Liefs,
 
Lot
Vorig artikel Volgend artikel